De mogelijkheden met klei zijn eindeloos. Zo kun je klei draaien d.m.v. een draaischijf, boetseren en/of handvormen.

In de keramiek cursus handvormen leer ik je een aantal basistechnieken om klei te vormen, waarbij géén gebruik gemaakt wordt van een draaischijf. Je handen zijn hierbij het belangrijkste gereedschap.

Technieken zoals het werken met platen en mallen, opbouwen met rollen en boetseren zullen uitgebreid besproken en geoefend worden. Een mooie decoratie met (onder)glazuur maakt het helemaal af. Hierin zijn ook een tal van mogelijkheden en ik laat je graag kennis maken met een aantal manieren om je werkstuk prachtig te decoreren.

De keramiek cursus is voor zowel beginners als gevorderden. Het is heel leuk om elkaar te inspireren en van elkaar te leren en dan maakt het niet uit of je al jaren met klei werkt of dat je het materiaal pas voor het eerst in je handen hebt. Het zal je verwonderen wat er met klei mogelijk is en je versteld doen staan hoe heerlijk het is om met je handen te werken in plaats van met je hoofd. Kortom; een moment voor jezelf, weg van de drukte, uit je hoofd en in de klei.

Een cursusreeks bestaat uit 10 weken van 3 uur. Er worden aansluitend 3 lesreeksen per jaar gegeven. Een groep bestaat uit maximaal 8 cursisten zodat er genoeg individuele begeleiding gegeven kan worden.

De kosten voor een cursus zijn €325,- inclusief klei, gereedschap, koffie en thee. Exclusief stookkosten en (onder)glazuur omdat de kosten hiervoor per werkstuk erg kunnen verschillen. Voor de stookkosten zal €3,50 per kilo worden gerekend. Elk werkstuk wordt 2x gestookt (biscuitstook en glazuurstook).

Deze cursussen zijn momenteel VOL. Vanaf september starten er weer nieuwe cursussen. Zodra je je hiervoor kunt inschrijven, zal ik dit hier laten weten.

Mini-cursus mei 2024

Vind je een cursus van 10 weken te lang, dan is deze mini-cursus wellicht iets voor jou. Deze cursus bestaat uit 5 lessen en in elke les ontwerp en maak je een functioneel product waar tevens een andere opbouw-techniek aan gekoppeld is:

Les 1: Set van 2 mokken (plaat techniek)

les 2: Vergietje en spoonrest (mal techniek)

les 3: Vaas (rolletjes techniek)

les 4: Set kandelaren (vrije techniek)

Les 5: Glazuren

De lessen zijn op:

  • dinsdagavond start 28 mei 19.00-22.00 uur VOL
  • donderdagavond start 30 mei 19.00-22.00 uur VOL

De lessen zijn in week 22, 23, 24, 25 en week 27 (week 26 geen les)

De kosten voor deze mini-cursus zijn €215,- inclusief klei, gereedschap, koffie en thee én stook- en glazuurkosten.

Er wordt les gegeven in Goretti, Wilhelminapark 54 in Tilburg. Het atelier is gevestigd op de tweede etage. Er is helaas geen lift aanwezig.

Heb je vragen of wil je je inschrijven voor een cursus, vul dan het inschrijfformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.